Finançament participatiu per a l’energia solar de la Granja Mas Colomer d’Esponellà 

La societat Darnés-Juncà SCP, titular de la GRANJA MAS COLOMER d’Esponellà (Pla de l’Estany) ha finançat la seva instal·lació d’energia solar d’autoconsum mitjançant un préstec col·lectiu directe de 189 inversors particulars, que ha obtingut amb la plataforma de finançament participatiu Ecrowd. L’empresa instal·ladora ha estat ELECTROFLUXE.

Granja Mas Colomer és una empresa familiar dedicada a la producció de làctics de proximitat: llet fresca i iogurts artesans, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona). Van decidir fer una aposta per la sostenibilitat i el respecte per al medi ambient amb una campanya de préstec col·lectiu a Ecrowd mitjançant la qual han finançat una instal·lació d’energia solar d’autoconsum de 20kW de potència, que ha estat dissenyada per l’empresa ELECTROFLUXE, també de les comarques gironines.

L’energia solar produïda localment s’autoconsumeix en un 90%, i genera un estalvi del 23,8% sobre l’energia consumida anteriorment. L’energia excedent s’injecta a la xarxa i es compensa a les factures següents. S’estima que amb aquesta instal·lació es produeix una reducció d’emissions de CO2 de 9 Tm/any de la granja.

ELECTROFLUXE és una enginyeria i assessoria energètica per a instal·lacions fotovoltaiques, de mobilitat elèctrica i d’energies renovables. Es dóna la circumstància que també han finançat participativament la seva pròpia furgoneta elèctrica mitjançant una altra campanya de préstec col·lectiu a la plataforma Ecrowd.


Ecrowd és una Plataforma de Finançament Participatiu ciutadà (PFP) amb llicència de la CNMV i que compta amb l’acreditació d’ACCIÓ com a entitat de finançament alternatiu. Ecrowd s’especialitza en la realització de campanyes de finançament ciutadà d’inversions, d’empreses i organitzacions, en transició energètica, sostenibilitat i xarxes de fibra òptica.

Tags: , ,

Comments are closed.