La sostenibilitat es cola en el compte de resultats

compte de resultats: Carbon ranking report

Carbon ranking report 2016

Ser més sostenible no només beneficia el medi ambient i el conjunt de la societat, sinó també al compte de resultats de les empreses. Així ho demostren diverses anàlisis publicades recentment, com l’últim Carbon Ranking Report d’ET Index Research.

El Carbon Ranking Report basa els seus resultats en la intensitat de carboni, és a dir, el CO2 que emeten les firmes en relació amb els seus ingressos. Segons això, de les 2.000 empreses més grans del món, les 1.000 menys intensives en carboni han generat millors resultats que les 1.000 més intensives en carboni en els últims cinc anys.

El rànquing posa també de relleu el gran poder de les grans companyies en la lluita contra el canvi climàtic. De mitjana les 800 companyies del rànquing han augmentat la seva eficiència de carboni en un 15% entre els anys 2015 i el 2016, estalviant 360 milions de tones de CO2, l’equivalent a les emissions anuals de Turquia. D’altra banda, si la meitat de les companyies del rànquing menys eficients en termes de carboni assolissin la intensitat mitjana de carboni per a la seva indústria, s’estalviarien 1,4 milions de tones de CO2 a l’any, equivalents a les emissions del Japó en un any.

Per sectors, de les 10 empreses amb més eficiència en termes de carboni, segons la classificació d’ET Index Research, cinc pertanyen al sector de la salut, quatre al de tecnologia i comunicacions i una és detallista de béns de consum. I entre aquestes deu companyies destaca una espanyola, Telefónica, que ocupa el lloc 8 del rànquing. Aquests early adopters tenen un avantatge als mercats ja que s’ha demostrat que es comporten millor que les companyies menys “netes”.

A més de demostrar que contaminar menys és rendible, un altre dels objectius que persegueix l’ET Index Research amb el seu rànquing és posar de manifest la creixent necessitat per part de les empreses de fer públiques les emissions de CO2. Els inversors tenen cada vegada més en compte aquesta informació a l’hora d’invertir els diners i recompensen aquelles empreses més responsables tant socialment com mediambientalment. Prova d’això és l’èxit que tenen els projectes amb impacte positiu que acudeixen a ECrowd! a la recerca de finançament.

Ecoinnovació

Ecoinnovació ajuda el compte de resultats.

L’ecoinnovació empresarial és una altra estratègia rendible per a les companyies, segons conclou el primer informe Outlook d’ecoinnovació i el seu potencial a Espanya, elaborat pel Laboratorio de ecoinnovación amb l’impuls de l’Obra Social La Caixa. L’informe, que recull casos reals d’empreses que operen a Espanya, revela que les firmes que opten per l’ecoinnovació registren un 15% de creixement anual més davant el creixement pla dels seus mercats.

L’ecoinnovació permet gestionar riscos i oportunitats econòmiques, ambientals i socials, i guanyar avantatges competitius a través del posicionament de productes, serveis i marques. Contràriament, l’informe adverteix que no fer atenció als riscos i oportunitats econòmiques, ambientals i socials pot suposar una amenaça a llarg termini per al negoci.

L’Outlook d’ecoinnovació i el seu potencial a Espanya parla també de la importància d’aspectes intangibles com la reputació, la marca, la innovació, les persones, l’estratègia, les relacions amb grups d’interès, les noves mètriques, les intangibles ambientals i socials… Aspectes que només es poden aconseguir si l’ecoinnovació s’incorpora a l’estratègia empresarial. Segons l’informe, des de l’any 1975, el valor de mercat atribuïble a aquests aspectes intangibles ha crescut del 17 al 84%

És a dir, es miri per on es miri la sostenibilitat ha aconseguit colar-se en el compte de resultats. Les empreses que aposten per la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i per l’ecoinnovació són més rendibles, gaudeixen d’una reputació més gran i són més atractives per a l’inversor.

Tags:

Deja un comentario

Todos los campos son obligatoríos. Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS

Responsable: Ecrowd Invest PFP, S.L.
Finalidad: Alta, Communicaciones, Dar respuesta, Gestionar las dudas o preguntas del interesado.
Legitimación: Consentimiento del interesado
Destinatarios: Para dar cumplimiento al servicio, en algunos casos es necesario la cesión de datos a terceros.
Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos así como otros derechos, como se explica en la información adicional
Información adicional: Politica de privacidad (incl. redes sociales y blog)